Studier for Glioblastoma Multiforme (Hjernetumor)

Her er er samlet en række af de publikationer og resultater af kliniske studier, der er foretaget af Cannabis og Cannabinoider i relation til Glioblastoma/Hjernetumor.

Klinisk pilot studie af 9-delta-tetrahydrocannabinol hos patienter med tilbagevendende Glioblastoma Multiforme
Studiet baserede sig på den allerede eksisterende viden; at THC hæmmer tumorcellers proliferation (vækst), og ville undersøge THC’s egenskaber til intrakraniel intratumor administration – altså om THC kan indsprøjtes  direkte ind i tumorcellerne, inde i kraniet. THC viste sig at være sikker og bivirkningsfri samt fri fra psykoaktiv virkning, når det administreres på denne måde. Studiet konkludere at THC’s evne til at hæmme tumorceller samt dets evne til sikkert at kunne administreres direkte ind i cellerne, bør fordre videre studier af THC i behandling af Glioblastoma.

Studiet er foretaget af:
Department of Biochemistry and Molecular Biology I, School of Biology, Complutense University i Spanien

Link: http://www.nature.com/bjc/journal/v95/n2/abs/6603236a.html

 

Hæmning af Glioma-vækst gennem selektiv aktivering af CB2 receptorer
I et forsøg blev en syntetisk fremstillet Cannabinoid administret til mus med menneskelige astrocytoma (hjernetumor) celler. Forsøget viste at tumorcellerne totalt fik blokeret deres evne til at celledele sig. Studiet viste videre at resultatet videre at den terapeutiske egenskab ved Cannabinoider, er mulig uden den psykoaktive virkning, der ellers er ved ikke-selektive Cannabinoider.

Studiet er foretaget af:
Department of Biochemistry and Molecular Biology I, School of Biology, Complutense University i Spanien

Link: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/11479216

 

Antitumor effekt i Cannabidiol
Endnu et studie påviser Cannabidiols (CBD) antitumor effekt samt dets samspil med apoptosis (cellers naturlige død). I en række mus, inddyrket med humane glioma celler, kunne der allerede efter 24 timer påvises tegn på antiproliferativ (hæmning af celle-deling) effekt

Studiet er foretaget af: Dept. of Structural and Functional Biology, Pharmacology Unit and Center of Neuroscience, University of Insubria i Italien

Link: http://jpet.aspetjournals.org/content/308/3/838.abstract

Øvrige Glioma studier:
http://mct.aacrjournals.org/content/10/1/90.abstract

Se IACM’s arkiv af Cannabinoid studier, direkte her på siden

Billedkilde: Wikipedia.org

Comments are closed.