Cannabis kan modvirke HIV-associeret demens

Nyt studie fra Harvard viser at aktivering af hjernens Cannabinoid-receptorer (CB2), kan modvirke og genoprette, den nedsatte neurogenesis (fødsel af nye neuroner) der kan opstå i forbindelse med infektion af HIV viruset.

HIV viruset provokerer programmeret celledød (apoptose) af hjernens neuroner, hvilket  fører til en form for demens, der indbefatter i almindelighed nedsat hukommelse, apati, social tilbagetrækning, og koncentrationsbesvær.

Med udgangspunkt i den allerede eksisterende viden om Cannabinoiders neuro-beskyttende egenskaber, undersøgte forskerne om den beskyttende effekt, kunne afhjælpe effekten af HIV virusets indvirken på hjernecellerne.

Ved aktivering af Cannabinoid-receptorerne, kunne forskerne se en forøget neurogenesis (skabelse af neurale celler).  Studiet konkluderede at CB2 agonist AM 1241 (en systetisk Cannabinoid der aktiverer Cannabinoid-receptoren CB2) reder nedsat neurogenesis, og kan være en neuro-beskytter for patienter med neurodegenerative sygdomme som f.eks. HAD.

Aktivering af hjernens Cannabinoid-receptorer, sker helt naturligt ved indtagelse af phyto-Cannabinoider (naturlige) fra Cannabis.

Studiet er af Deaconess Medical Center and Harvard Medical School, i Boston.

Link: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24148086

Billedkilde: birjournals.org

Comments are closed.

 

Ansvarsfraskrivelse

Velkommen til MedicinskCannabis.info.

Før du kan fortsætte skal du læse følgende igennem, og indikere at du er indforstået med vores præmis og regler her på siden!

MedicinskCannabis.info

-kan ikke holdes til ansvar for enkeltpersoners gøren og laden i forhold til brugen af medicinsk cannabis. Hvis nogen ønsker at bruge den viden vi har samlet, til at forsøge sig med medicinsk cannabis, sker det helt og holdent for personens egen moralske og lovmæssige ansvar.

MedicinskCannabis.info

-udgør ikke en etableret lægestand eller nedsat sundhedsvidenskabelig instans. Vi kan ikke gå ind i konkret sygdomsrådgivning, og tage ansvar for et sygdomsforløb. Hvis vi kommer med råd eller vejledning, er det vigtigt at se disse som anekdotiske erfaringer, som kun er funderet i 1. eller 2. hånds personlige oplevelser, og altså ikke i noget videnskabeligt

MedicinskCannabis.info

-samler mange typer viden og information. Den viden vi har og deler har vi fra publiceret forskning, officielle og uofficielle medicinske cannabis behandlere og fra personlige anekdoter. Vi bestræber os på at gøre det tydeligt, i vores materiale, hvem kilden er, og hvilken type information der er tale om.

MedicinskCannabis.info

-opfordre alle med ønske om at bruge medicinsk cannabis, til at sætte sig grundigt ind i emnet, og gældende lovgivning.

MedicinskCannabis.info

-formidler ikke kontakt til THC olie.

MedicinskCannabis.info

-opfordre alle til at følge gældende lovgivning.

MedicinskCannabis.info

-påstår ikke at cannabis han helbrede nogen form for lidelse eller sygdom. Cannabis kan aktiverer receptorer i kroppen, som bruges af kroppen til at opretholde balance.