Behandling af sygdomstilstande med Cannabis

Cannabis har i mere end 5.000 år været brugt af mennesker som medicin – og sin position som vigtig medicinplante har den bibeholdt mange steder i verden. Her i vesten er Cannabis med hast ved igen indfinde sig i vores, ellers overvejende syntetiske farmakope.

Cannabis har i mange år, i det små, været brugt, her i vesten, af sklerose-patienter, til afhjælpning af spasmer, af kemoterapi-patienter til lindring af kvalme og af personer med grøn stær eftersom Cannabis medhjælper til nedbringelsen af af det forhøjede tryk i øjet, der foresages af stæren.

Gå på opdagelse i det Medicinske Cannabis Indeks, hvor 100-vis af forskellige medicinske Cannabis sorter er indekseret efter deres medicinske egenskaber.

Grunden til medicinsk Cannabis de senere år, bogstaveligt er begyndt at blomstre frem, kan blandt andet tilskrives en canadier ved navn Rick Simpson. Rick Simpson opdagede at et olieudtræk af Cannabis, havde en vifte af helbredende egenskaber. Fra hudlidelser til alvorlige og ellers uhelbredelige sygdomme så som kræft, afprøvede Rick Simpson olien på, med, i følge ham selv, samme bemærkelsesværdige resultat; olien bistod med helbredelse af sygdommene.

Læs mere om Cannabisolie her.

Rick Simpson kæmper i dag for udbredelsen af, hvad han kalder for “kuren mod kræft”, og har i den forbindelse skrevet flere bøger, lavet dokumentarfilmen “Run From The Cure” (Løb fra kuren), som er en henvisning til, at det nuværende behandlingstilbud med kemoterapi mod kræft, gør os endnu mere syge.

Du kan læse mere om Rick Simpson og hans store arbejde på www.phoenixtears.ca

Du kan se hans dokumentar “Run From The Cure” med danske undertekster, i vores dokumentararkiv.

Hvad er det der helbreder i Cannabis?

Cannabis indeholder en række aktive stoffer kaldet for Cannabinoider. Disse har indvirken på den menneskelige organisme, gennem det der kaldes for Det Endocannabinoide System (ECS). Kroppen bruger ECS til at justere sig selv (tilbage) til en sund og sygdomsfri tilstand. – en tilstand af ensartethed også kaldet homøostase. Når vi bliver syge, hvad end sygdom vi rammes af, kommer vi i en ubalance – eller ikke-ensartethed. F.eks. er cancerceller ikke lig vores andre celler – og altså en ikke-ensartethed i kroppen. Denne ikke-ensartethed forsøger kroppen at behandle, ved at sende signaler rundt, til organer, nerver og væv, så der i de lokale ikke-ensartede områder i kroppen, igang kan skabes ensartethed og balance. Denne justering og signalering foregår gennem det endocannabinoide system.

Videnskaben ved i dag at det endocannabinoide system spiller ind i en kæmpe vifte af kroppens egen sygdomsbekæmpelse, og at et dårligt ECS er indvirkende til flere og mere alvorlige sygdomme.

Når vi indtager Cannabis, uanset om det er de psykoaktive eller ikke-psykoaktive cannabinoider, så aktiveres vores ECS, og det betyder at der signaleres flere justeringer rundt i kroppen. – disse højnede signaleringer og justeringer kan betyde at kroppen igen kan bringe sig selv i balance og tilbage i ensartethed – fri for sygdomme.

Her er en oversigt fra amerikanske CannLabs, som viser de forskellige cannabinoiders medhjælpen til lindring af en liste af sygdomme og lidelser

CannabinoiderDu kan læse mere om det EndoCannabinoide System her, og mere information om de forskellige cannabinoider finder du her.

Sygdomme og behandling

Fordi cannabinoiderne fra Cannabis påvirker det endocannabinoide system, er viften af sygdomme og lidelser der kan lindres med Cannabis som medhjælpende faktor, som sagt enorm.

Løbende er det vores ønske at udbygge medicinskcannabis.info med specifikke sektioner til de forskellige sygdoms- og lidelseskategorier der findes evidens for, at Cannabis kan bistå med helbredelsen af.

Du kan her få vist det indhold inden for forskning, artikler, nyheder og dokumentarer der berører et givent sygdomsområde.

Cancer

Epilepsi

Sclerose

Videre læsning

De forskellige former for medicinsk Cannabis
Indtagelse og Administration af medicinsk Cannabis

Har du brug for hjælp?

Se mere på denne side

Har du fundet en fejl

– eller har du en kommetar? Så lad os høre fra dig! Vi bestræber os på at holde informationen på siden ajour og præcis, så vi hører rigtig gerne fra dig, hvis vi har lavet en fejl, eller vores oplysninger er forældede. Tak for din hjælp!

[contact-form-7 id=”2953″ title=”Send os din kommentar!”]

KILDER:

The Great Book Of Hemp

Cannabis and Cannabinoids: Pharmacology, Toxicology, and Therapeutic Potential


Klik for at købe bogen

Støt medicinskcannabis.info og køb din næste bog gennem et bog-link her på siden. Din pris bliver ikke højere, men Amazon donerer 5% af bogens pris til medicinskcannabis.info.

CannLabs
http://cannlabs.com

http://en.wikipedia.org/wiki/Tetrahydrocannabinol

http://en.wikipedia.org/wiki/Cannabis