Lovgivning

Vi anbefaler til altid at følge landets gældende lovgivning på området omkring Cannabis.
Det følgende er vores udledning af den i skrivende stund, gældende lovgivning på området.

På grund af THC hører cannabis under euforiserende stoffer, og kan bruges i medicinsk øjemed, ifølge en nyere bekendtgørelse fra Indrigs- og Sundhedsministeriet. Bekendtgørelse nr. 557 af 31. maj 2011 om euforiserende stoffer trådte i kraft den 3. juni 2011.

Den nye bekendtgørelse indeholder ændringer til § 2 i bekendtgørelsen om euforiserende stoffer, hvorved det er blevet gjort muligt at behandle med- og forhandle tilberedninger af Cannabis i medicinsk øjemed:

I medfør af §§ 1, 2 og 2 a i lov om euforiserende stoffer, jf. lovbekendtgørelse nr. 748 af 1. juli 2008, fastsættes følgende:

Stk. 3. Tilberedninger af det euforiserende middel, der er opført på liste A som nr. 1, kan dog uanset stk. 1 ind- og udføres, sælges, købes, udleveres, modtages, fremstilles, forarbejdes, besiddes og anvendes i medicinsk øjemed.

Uddrag fra ovennævnte “liste A”:

Liste A


Cannabis (hvorved forstås alle overjordiske dele af planter tilhørende slægten Cannabis, hvorfra harpiksen ikke er fjernet. Undtaget er dog frugter af hampeplanten (hampefrø) og hampetaver i isoleret tilstand).

Cannabis og trafiksikkerhed

Det er være ulovligt og ikke mindst farligt at operere motorkøretøjer hvis man er påvirket af lovlige såvel som ulovlige rusmidler. Det gælder selvfølgelig også medicinsk cannabis. Da  f.eks. mange olier indeholder større eller mindre mængder af THC er det vigtigt at udvise ansvarlighed i forhold til den virkning olien m.v. har.

Videre har vi i Danmark en nærmest nultolerance politik over for THC i blodet i forhold til kørsel af bil eller motorcykel. Denne teoretisk lave grænse kaldes af flere kilder en klapjagt på cannabis brugere – medicinske såvel som rekreative. Grænsen er så lav, at du vil kunne miste dit kørekort hvis du har været i lokale med cannabisrygere, op til flere dage forinden. – eller har spist en salat med koldpresset hampefrøolie på.

Du kan læse mere om den lovmæssige klapjagt på cannabis, i artiklen her af Kim Gosmer, som er rusmiddelekspert og tidligere retskemiker.

Har du brug for hjælp?

Se mere på denne side

Har du fundet en fejl

– eller har du en kommetar? Så lad os høre fra dig! Vi bestræber os på at holde informationen på siden ajour og præcis, så vi hører rigtig gerne fra dig, hvis vi har lavet en fejl, eller vores oplysninger er forældede. Tak for din hjælp!

[contact-form-7 id=”2953″ title=”Send os din kommentar!”]