Sukkersyge (Diabetes)

Et af det endocannabinoide signalsystems funktioner er at regulere energibalancen, bl.a. ved at øge energilagring i fedtvæv og reducere energiforbruget ved at indflyde både lipid-og glukosemetabolismen. Selvom denne normalt er reguleret af hormoner og neuropeptider, kan både centrale og perifere aspekter af den endocannabinoide regulering blive dysreguleret og derved mervirke til fedme, dyslipidæmi og type 2 diabetes. Som gennemgået tidligere kan regelmæssige doser af cannabis hjælpe med at stabilisere og regulere kroppens naturlige produktion af endocannabinoider og genoprette homeostase.

Desuden hjælper cannabis til at stabilisere blodsukker niveau. Cannabis har anti-inflammatoriske virkninger som kan hjælpe med at undertrykke noget af den aterielle inflammation som er almindelig ved diabetes. Cannabis har neuroprotektive virkninger der hjælper mod betændelse i nerver og derved mindske neuropati (neuropati er en senkomplikation til sukkersygen og skyldes en skade på nerverne uden for det centrale nervesystem) ved at aktivere receptorer i krop og hjerne.

Cannabis hjælper med at lindre muskelkramper og mavesmerter. Cannabis har karudvidende egenskaber som hjælper til at holde blodkar åbne og forbedre cirkulation. Cannabis bidrager til at sænke blodtrykket og erstatning af smør med hampefrø smør og olie i madlavning gavner hjerte- og arteriel sundhed i almindelighed og endelig kan cannabis hjælpe diabetikere med “rastløs ben syndrom” så kvaliteten af søvn forbedres.